Historie Orange Pharma

Orange Pharma is in 2008 opgericht door 4 apothekers met het doel een zogenaamde rugzakgroothandel op te zetten in medicijnen en medische hulpmiddelen. De groothandel richtte zijn pijlen niet veel later op het Caribisch gebied en Suriname, en bood de apotheken succesvol een alternatief ten opzichte van de gevestigde partijen. Hierin geholpen door een strategische samenwerking met de Mosadex groep op gebied van assortiment, ICT en voorraad.

Marktleider in de Caribische regio

In 2012 werden de eerste orders geleverd aan de eerste klant, de Taamskliniek op Curacao. Niet veel later volgden de Apotheken (Botica’s) en was er sprake van een snelle en succesvolle start. De jaren daarop werden na Curaçao de andere eilanden benaderd en aangesloten en volgden in rap tempo Bonaire, Aruba, Saba, St Eustatius en Sint Maarten en vervolgens Suriname. Orange Pharma werd hiermee in een klap marktleider in de Caribische regio en ontwikkelde zich verder door vanwege deze nieuwe verantwoordelijkheid.

Naast apotheken werden vanaf 2016 ook de ziekenhuizen en groothandels overzee beleverd. Belangrijk hierbij is de kern-relatie met de apothekers zodat de belangen in de zorgverlening worden gewaarborgd.

Het won met de jaren vervolgens diverse aanbestedingen, welke altijd in gezamenlijk overleg werden gedaan met de zittende apothekers op de eilanden. Orange Pharma groeide verder en verder.

Fullservicepartner

In 2018 verhuisde Orange Pharma naar een groter pand in Deventer. In 2020 zijn de volgende stappen genomen om de groei verder te kunnen faciliteren:

  • toevoeging van extra magazijnen direct grenzend aan het bestaande pand;
  • acquisitie van een lokale onafhankelijke groothandel Pharmastore op Sint-Maarten;
  • Orange Pharma is middels een tenderprocedure door het SZV (zorgverzekeraar op St Maarten) benoemd tot kernleverancier voor alle apotheken op Sint-Maarten;
  • de lokale groothandelsfunctie onder de naam Pharmastore is na Sint-Maarten ook ontwikkeld op Curaçao, beide om adequate ondersteuning te bieden aan lokale apothekers;
  • uitbreiding van het serviceteam middels een business unit Medische verbruiksartikelen.

Orange Pharma is in korte tijd uitgegroeid tot een fullservicepartner voor zijn relaties en bovendien een serieuze gesprekspartner op alle niveaus; zoals overheid, zorgverzekeraars, groothandels en apothekers (in de overzeese gebieden). Daar zijn we, gewoon persoonlijk, enorm trots op!

It's the service - by happy people